Главная » 2008 » Август » 26 » У Львові вже будують стадіон до Євро-2012
У Львові вже будують стадіон до Євро-2012
00:21:16

У Львові розпочали підготовчі роботи на місці будівництва стадіону до Євро-2012 на вул. Стрийській - Кільцевій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

До кінця вересня австрійська компанія «Альпіне» облаштує будівельний майданчик, підведе тимчасові комунікації - електроенергію, водопостачання та здійснить роботи зі зняття родючого шару землі. Згідно з графіком робіт, до кінця 2008 року будівельники підготують котловани для заливки фундаменту. Проект стадіону на 33 тисячі місць, виготовлений австрійським «Конструкторським бюро Альберта Віммера» уже пройшов погодження «Укрдержекспертизи» та інших дозвільних установ. Здача стадіону запланована на липень 2010 року.



За словами директора департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олега Засадного, станом на сьогодні знято усі питання щодо фінансування робіт: «Львівська міська рада виступила гарантом фінансування усього проекту будівництва. У цьому році на стадіон у бюджеті передбачено 80 млн гривень. А найбільший об’єм буде зроблено у 2009 році. Австрійці підготували проект дуже оперативно і зробили це з притаманною їм якістю. Якщо триматимемо такий темп і надалі, не матимемо жодних проблем з дотриманням термінів заявлених УЄФА».

Міська влада планує залучення і приватних інвесторів до будівництва. Поруч зі стадіоном будуть споруджені торгівельно-офісний центр та готель. Своє бажання долучитись до проекту уже висловили львівські футбольні клуби «Карпати» та ФК «Львів» а також кілька інвестиційних компаній. «З початком будівництва стадіону значно зростає інвестиційна привабливість цієї частини міста - поруч великий житловий район з 200-тисячним населенням, центральний автовокзал, за сто метрів від ділянки міжнародна автотраса Київ-Чоп. Це дуже перспективний напрямок для бізнесу. Залучаючи поступово інвесторів місто зможе компенсувати значну частину вкладених коштів у стадіон.» - каже керівник департаменту «Євро-2012» Олег Засадний.




Раніше віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник заявив під час свого візиту до Львова, що місто після надання гарантій щодо фінансування будівництва витримує усі часові рамки з реалізації проекту будівництва стадіону до Євро-2012.

Довiдка

У Львові стадіон до Євро-2012 будують за 12 км від центру міста поблизу найбільшого житлового масиву Львова - Сихова. Під будівництво стадіону а також комерційної інфраструктури Львівська міська рада виділила 25 га землі. Арена розрахована на 33400 місць, з них 300 - для почесних гостей на третьому рівні та 150 - для почесних гостей на четвертому рівні (так звані скайбокси). Для неповносправних передбачені спеціальні стоянки, а з північного боку арени буде система пандусів. Підніматися на верхні сектори інваліди зможуть спеціальними ліфтами. Також для неповносправних буде передбачено кілька частин в секторах - по 50 місць.

Розробником проекту стадіону виступило «Конструкторське бюро Альберта Віммера», яке проектувало стадіони для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2008 року в Австрії. Генеральний підрядник - провідна австрійська будівельна компанія «Альпіне». За плечами у «Альпіни» досвід будівництва стадіонів до Євро-2008 у Австрії в Інсбруку, Зальцбургу та Клагенфурті. 

ZAXID.NET

Просмотров: 447 | Добавил: UADMIN | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Европейский футбол новости